fredag 1. april 2011

Ukens kunstner - Yngve Reidar VoldYngve Reidar Vold, f. 1949

Yngve Reidar Vold er født i Oslo i 1949, og er bosatt på Nesodden. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i perioden 1969-73, og var hospitant i raderklassen og på litografiverkstedet der i 1974-77. Han debuterte på Høstutstillingen i 1977.
Siden den første separatutstillingen i Galleri Tannum i 1981 er det blitt en mengde utstillinger over hele landet, i bl.a. Galleri Parken i Bergen, Galleri Norske Grafikere, Gulden Kunstverk ved Drammen, Galleri Havstad i Drøbak, Galleri Dronning Tyra og Solli Brug. Blant mange kollektive utstillinger kan vi nevne mønstringer på Galleri F15 på Jeløya og i Trondhjems Kunstforening, og de senere årene i bl.a. Galleri Klippen og Galleri Duken. Vold har også deltatt på utstillinger i Tyskland, Russland og Nicaragua. Han er innkjøpt av Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes Kunstsamlinger og en rekke kommunale og private samlinger. 

Yngve Reidar Vold arbeider mest med litografier, både i sort-hvitt og farger. Han er også kjent for sine fine tegninger og akvareller, og for sine mange bokillustrasjoner. Hans formspråk er romantisk-realistisk med innslag av forenkling og sammenfatning av former, med en nesten akvarellisk virkning. Fra en nitid og nokså detaljert uttrykksform har han utviklet seg mot en friere lek både med former og farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar