onsdag 14. november 2012

Velkommen!


Søndag 18. November Kl 12.00 kommer Marion Th. Th. Lund og leser fra sin nye bok Elmer på Det Gule Galleriet. Vi ønsker store og små hjertlig velkommen!EN GOD, GAMMELDAGS DYREHISTORIE
Andmeldelse av: Kjersti Bache

Boka om den fire år gamle elgen Elmer er en god blanding av dyre- og menneskeverden med absolutt menneskelige følelser.
«Elmer» er en søt historie om en elg på fire-fem år, som i virkeligheten ville vært en diger elgokse. Men i Marion Th. Th. Lunds verden er fire små elgår ikke så mye. Og selv elger går i barnehage og sover midt på dagen.
Astrid Haagensens akvareller forsterker det naive preget. Dyrene i «Elmer» lever en tilsynelatende enkel tilværelse. Men Elmer møter livets harde realiteter i elgjakta, da den lille familien med Elmer, mor Elga og bestefar Elgar må flytte midlertidig til fjells. Og Elmer tror at stjernene på himmelen er døde elger som titter ned på dem.
Marion Th. Th. Lund er en fantasifull forfatter. På et vis hadde jeg forventet en litt mer ellevill fortelling om elgen Elmer. Boka er blitt en fortelling jeg nesten føler jeg har lest før. Jeg tror boka ville vært tjent med at forfatteren slapp seg mer løs.
I «Elmer» lever dyrene nesten som i skogen, de leker og spiser og frykter jegerne. Kanskje burde hun bestemme seg for om hun skal la dyrene være enda mer som vi mennesker, med sparkstøtting, reiser til Amazonas, pipetobakk og bløtkake til bursdagen.
Språket i boka er enkelt og likefram. Jeg tror de aller minste kan kose seg med elgen Elmer, mens de litt større nok vil bli fort utålmodige i mangel på mer handling og spennende språklige vendinger.
Marion Th. Th. Lund er i full sving med bok nummer to om «Elmer». Kanskje den virkelig tar av?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar